Meni

Vsakodnevno sekljamo, pražimo in kuhamo lokalno pridelano zelenjavo z ljubljanske tržnice. Želimo, da so naši toasti in sendviči sveži! 

  

Brunch Tartines

Ker prihajamo iz Francije, imamo za zajtrk radi tartine. Tako Francozi imenujejo okusno rezino kruha, obloženo s slanim ali sladkim nadevom, na primer preprosto z maslom in marmelado. Toda mi smo »obložene kruhke« še obogatili in nadgradili. 
V francoskih okusih lahko uživate prav vsak dan! 

1. Nashville: avokado, rdeča čebula, sladka koruza, rdeči fižol in zdrobljen nacho čips.

2. French twist: sir brie z brusničnim džemom, timijan, pomarančna lupinica in med.

3. London avo: avokado, zdrobljena špinača, češnjev paradižnik, pinjole in solni cvet.  

Solate

Naše veganske solate so polne rastlinskih beljakovin, ki vam bodo dale energijo za ves dan.
Postrežemo jih s preprostim francoskim prelivom, narejenim iz vroče dijonske gorčice, olivnega olja in balzamičnega kisa.

1. Tennessee Titans: leča, solata, špinača, češnjev paradižnik, bučna semena, peteršilj, rdeča čebula.

2. La Parisienne: kuskus, granatno jabolko, solata, špinača, čičerika, orehi.

Sladice in zajtrki

Za dodatek užitek ob kavi ponujamo sladke pekovske izdelke: korenčkova tortica, rogljičke, čokoladne in vaniljeve mafine, domače piškote s čokolado ... Nudimo pa tudi veganske in brezglutenske poslastice: jabolčni potresenec, tiramisu, rogljičke, mafine …

Granola s svežim sezonskim sadjem

Granola Smoothie z kokosovem mlekom

Kava, Koktejli

Izbirate lahko med štirimi različnimi specialty kavami, vsak teden drugačnimi. V kavarni jih lahko pripravimo na več različnih načinov, in sicer V60, french press in seveda espresso (ter vse napitke na osnovi espressa). Nudimo tudi nekaj osvežilnih napitkov, ki so kot nalašč za vroče poletne dni. Pripravljamo jih iz skrbno izbranih sestavin po prav posebnih receptih našega bariste.  
Ponujamo tudi vročo čokolado, naravne slovenske bio sokove ter craft piva! 

1. Ledeccino: espresso, karamela, solni cvet, smetana. 

2. Cold Brew 

3. Heinespresso: pivo Heineken, espresso.

4. White Russian: kavni liker, vodka, smetana.

Naše Kave

Izbirate lahko med šestimi različnimi kavami, ki so vam vedno na voljo: kolumbijska, brazilska, etiopska, kenijska, kubanska, gvatemalska. Vsaka od njih ima svoj značilni okus in arome, ki jih pridobi glede na izvor, pogoje, v katerih raste, in način pridelave.

Ponujamo tudi različne sezonske specialty kave z drugih območij, saj tako kot nova vina radi preizkušamo tudi nove kave! 

Pridite in pokusite katero od naših kav. Če vam je všeč, lahko v dobri skodelici uživate tudi doma: kavo prodajamo v 250-gramskih zaprtih vrečkah, po želji pa jo tudi zmeljemo.